Staycation met luxe diner – Coronaproof

Het kan bijna niet anders dan dat we dit jaar allemaal hebben ervaren hoe fijn een weekendje weg of vakantie in Nederland kan zijn: de staycation. Zonder ver te reizen toch echt dat vakantie gevoel en kunnen ontspannen. Een perfecte staycation heb je natuurlijk pas als je niet alleen een fijne accommodatie hebt gevonden maar er ook nog eens heerlijk kunt eten. Dat laatste is nu nog wel eens een uitdaging met alle veranderende maatregelen in de horecabranche.  Maar laat ik nou net de plek hebben gevonden waar dit allemaal gewoon kan, zelfs nu. En leuk om te weten, je hoeft er je suite niet eens voor uit!

Bed & Breakfast 013 

Deze Bed & Breakfast ligt op de perfecte locatie. Heerlijk aan een tuin waar je in de zomer kunt genieten van het zwembad. Met een paar minuten lopen sta je in hartje centrum van Tilburg. Maar ook dicht bij fijne natuur zoals het bos, Moerenburg of het hippe gebied: de Piushaven.  De B&B is dus gebouwd achterin de tuin en is hierdoor heerlijk rustig en privé omdat je maximaal met zijn tweetjes bent. Je kunt er niet alleen fijn slapen in de suite maar het beschikt ook over een eigen badkamer, apart toilet, een ruime woonkamer en een kitchenette. Je kunt jouw verblijf dus helemaal aanpassen op wat voor staycation jij zoekt. De hele dag ontspannen in bed, een boek lezen met een goed glas wijn in de woonkamer of eropuit om Tilburg te ontdekken. 

Het idee

Het stel Tijn en Agnes runnen samen de B&B, die ze in de tuin achter hun eigen huis hebben gebouwd. Tijn is interieurbouwer en heeft dit prachtige plekje helemaal zelf bedacht en gebouwd. Daarnaast is Agnes ook nog eens gastronoom-sommelier. Haar idee van Wijn & Spijs 013 is heerlijk eten, rustig genieten van al het lekkers wat ze voor je op tafel zet en daarbij ook nog eens wat leren over alle bijpassende wijnen. Een top team dus: een prachtige B&B en verwend worden met heerlijk eten en drinken 

Bij je verblijf kun het het wijn en spijs diner boeken. Een drie gangen diner, vaak met een Italiaanse twist en niet te vergeten de heerlijke bijpassende wijnen. Agnes weet ontzettend veel van wijn en vertelt dan ook vol enthousiasme over wat ze je inschenkt. Vaak wijn die ze zelf hebben meegenomen uit Italië, leuk om te weten toch. Het diner is een verrassingsmenu maar Agnes kan heel goed rekening houden met alle wensen. Wij aten bijvoorbeeld helemaal vegetarisch en nog steeds mega verrassende gerechten die we nooit eerder aten. Zo kun je, zelfs als je niet de deur uit gaat, genieten van een ‘avondje uit’. 

 

 

Wijn en Spijs diner

Zoals ik al vertelde kregen wij een heerlijk driegangendiner met bijpassende wijnen, een hapje vooraf en dat allemaal helemaal vegetarisch. De gerechten vond ik heel bijzonder, de ingrediënten kende ik allemaal maar het waren verrassende combinaties die het speciaal maakten. De Italiaanse twist aan het diner was natuurlijk helemaal top, want Italiaans is altijd goed toch? 

We begonnen de avond gezellig in de zithoek met een drankje en heerlijke bruschetta. Muziekje op, lekker ontspannen en alvast in de sfeer komen voor deze fijne avond. Daarna konden we zo aanschuiven aan tafel en stond het voorgerecht voor ons klaar. Crespelle, Italiaanse pannenkoekjes gevuld met spinazie en ricotta, in een heerlijke tomatensaus. We dronken er een witte wijn bij: Le Vaglie van Stefano Antonucci, een heerlijke Verdicchio di castelli di Jesi. Ja een hele mond vol, maar een heerlijk zachte en frisse wijn voor bij dit verrassende voorgerecht.

Als hoofdgerecht Marrokaans maar wel met een Italiaanse twist. Bulgur met Ras el Hanout kruiden, geroosterde aubergine, gepofte tomaatjes en burrata. Een ontzettende verrassende combinatie en ik heb wel 5 keer gezegd, wauw zo bijzonder, zo lekker! Om het nog verrassender te maken dronken we een rose bij dit gerecht, al is het bijna een belediging om deze wijn gewoon rose te noemen. Het was een hele donkere rose, zoiets had ik nog nooit geproefd: Rosato van Maria Pia Castella, Sant’Isidoro. 

Een diner is pas echt af met een heerlijk dessert. We kregen ricottaroom met abrikozencompôte en pavesini, typische Italiaanse koekjes. Echt de perfecte combi tussen zoet en fris, voelde helemaal alsof ik echt op vakantie in Italië was. Bij een dessert hoort natuurlijk een dessertwijn, wij dronken de Moscatel. 

 

 

Onbijt, Lunch en borrels

Buiten dat je natuurlijk een heerlijk diner kunt boeken, zijn er ook nog een hoop andere mogelijkheden voor het eten. Zo is het ontbijt sowieso inbegrepen, het is natuurlijk een bed & breakfast. Maar niet zomaar een simpel ontbijtje, nee een heerlijke luxe en vers bereid ontbijt, die je zelf kunt samenstellen. De dag van te voren maak je een keuze uit de uitgebreide ontbijtkaart. Van frisse yoghurtbowls tot warm belegd desembrood. Lekker vers fruit, een sapje en hoe kan je me nog blijer maken? Juist met een havermelk cappuccino. Het ontbijt wordt gewoon in de B&B geserveerd, dus jij hoeft alleen maar je bed uit te stappen.

Wil je er na je ontbijt lekker op uit dan is het ook mogelijk om een lunchbox mee te krijgen. Gevuld met lekker brood, beleg en een lokaal biertje. Zo ben je niet afhankelijk van de horeca en kun jij toch relaxt Tilburg gaan verkennen. Liever ontspannen binnen, dat kan natuurlijk perfect op deze fijne plek. Dan is het ook mogelijk om een goed gevulde borrelplank te bestellen met een lekker glas wijn of lokaal trappistenbiertje.

 

Kun je niet langer wachten?

Ik snap het helemaal als je na het zien van deze heerlijke plaatjes op zoek gaat naar een gaatje in je agenda voor een staycation. Zeker in deze tijden is het super belangrijk om ook te ontspannen dus ik kan het iedereen aanraden om er regelmatig eens op uit te gaan. En dat kan zelfs al zo simpel door één nachtje weg en een heerlijke avondje dineren. Echt dat vakantie gevoel en dat zo dichtbij huis. 

Je kunt het wijn en spijs diner boeken in combinatie met een overnachting. Deze boek je gemakkelijk via de website van Bed & Breakfast 013. Sowieso als tip, boek je overnachting altijd direct op de site van de accommodatie zelf als dit mogelijk is. Daar support je die ondernemer het meeste mee en dat is sowieso tof natuurlijk, zeker nu. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *