Op Solo Retraite: Thanks for the trip

Solo retraite

Accomodaties

Zelf op retraite?

Reizen is geweldig, maar kan soms ook echt vermoeiend zijn. Je wil veel zien, al de highlights van je lijstje afvinken en ook nog die stapel boeken bijlezen. Maar wanneer kom je dan toe aan die echte rust, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling?

Thanks for the trip heeft hier een geweldig concept voor bedacht. Solo retraites die je kunt boeken in Nederland. Waar rust, natuur, persoonlijke ontwikkeling en geluk centraal staan. Ik mocht een aantal retraites uittesten voor hen en schreef mijn ervaringen voor je op.

Solo Retraite

Ik mocht meerdere keren op pad om nieuwe retraites uit te testen voor Thanks for the Trip. Het idee is dat je in je eentje naar een mooie plek gaat, vaak in de natuur en daar alle tijd hebt voor jezelf. Tijd om tot rust te komen, uit je werkbubbel, tijd voor stilte en persoonlijke ontwikkeling. Ieder retraite heeft een eigen focus, denk aan geluk, natuur, coaching of wellness. Wat je ook wil halen uit de retraite, er is voor ieder wat wils.

Woon retraite
De eerste retraite die ik mocht bijwonen was een ‘woon retraite‘. Iets wat voor mij helemaal nieuw was, maar op andere plekken in de wereld dus al ‘echt een ding is’. Je gaat in die dagen aan de slag met jouw eigen woongeluk. Je wordt begeleid door een wooncoach, Satrina, die je alles kan vertellen over thuis komen en woonplezier. Zo hebben we niet alleen gekeken naar hoe ik mezelf thuis kan voelen als ik op andere plekken werk als digital nomad. Ook hebben we gekeken naar hoe ik thuis mijn woongeluk kan verhogen. Aan de ene kant gaat het dus echt om persoonlijke ontwikkeling en aan de andere kant heb ik praktische ideeën opgedaan voor mijn huis. Iets wat ik zelf niet zo snel zou boeken, maar nu ik het ervaren heb echt iedereen kan aanraden, zo tof!

Persoonlijke ontwikkeling retraite
De tweede retraite dat ik mocht bijwonen was gericht op persoonlijke ontwikkeling. Een coach, Sandra, begeleide mij mijn gehele weekend. Van tevoren hadden we contact over eventuele vraagstukken die ik had of dingen waar ik tegenaan liep. Met deze stukken gingen we aan de slag tijdens het retraite. Door middel van wandelcoaching, ademhalingsoefeningen, meditatie en opdrachten kwamen we steeds dichter bij de kern van het ‘probleem’. Hiernaast is er genoeg ruimte om zelf de rust en stilte op te zoeken om inzichten te krijgen en met opdrachten aan de slag te gaan. Echt even tijd voor jezelf, als je met bepaalde vragen loopt in je privé leven, relatie of werk. Er komt tijd, ruimte en stilte die je in het dagelijks leven niet zo kunt ervaren en dat maakt veel duidelijk. Ook als je niet per se een ‘probleem’ hebt kan het heel waardevol zijn. Omdat je echt jezelf leert kennen als je een aantal dagen op jezelf bent aangewezen.

De accommodaties

Verblijven in de natuur
De retraites die worden georganiseerd zijn door heel Nederland te boeken. Thanks for the trip zoekt lokale ondernemers die naast een prachtige accommodatie ook iets extra’s te bieden hebben. Denk aan coaches, yogadocenten en masseurs. Zo heb je niet alleen rust, je krijgt ook veel waarde door de verschillende sessies of ontspanningsmomenten die er geboden worden. Er is dus echt voor ieder wat wils, of je nu houdt van bos of water en van ontspanning of persoonlijke ontwikkeling,

Wellness
De meeste accommodaties hebben naast een heerlijke plek ook nog veel extra’s te bieden. Zo had ik bij het verblijf in Noorden een privé sauna en een buitendouche. Waar ik in Moergestel kon genieten van een jacuzzi, sauna en zelfs een heerlijke massage. Dit is die extra toevoegen aan het retraite waardoor je echt helemaal tot rust komt en quality time hebt voor jezelf.

Ontbijt
Iedere keer werd ik weer verrast voor het heerlijke eten dat me werd voorgeschoteld. In mijn geval geweldige vegan ontbijtjes waar ik mijn dag goed mee kon starten. Thanks for the trip maakt ook de bewuste keuze om samen te werken met locaties waarbij goede voeding ook centraal staat. Denk aan verse groente uit eigen tuin of samenwerking met lokale biologische boeren.

Duurzaamheid 
Bij Thanks for the trip willen ze laten zien dat ‘reizen’ ook kan zonder dat het ten koste gaan van onze planeet. Zo is het heel goed mogelijk om met veel minder CO2 uitstoot te reizen. Alle accommodaties zijn dan ook te bereiken zonder vliegtuig, dat scheelt al een hele hoop. Daarnaast kiezen ze bewust voor accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het doel is uiteindelijk om volledig klimaat neutrale trips te gaan organiseren. En jullie weten dat ik daar alleen al heel erg blij van wordt! Zo weet je dat je niet alleen goed bezig bent voor jezelf maar ook voor de wereld om je heen.

Zelf op Retraite?

Zoals je wel kunt lezen ben ik razend enthousiast geworden van dit initiatief! Je komt namelijk op plekken waar je anders niet snel zou komen en hebt echt even tijd voor jezelf. Niet weer een avond netflixen maar bewust tijd maken voor je eigen groei, geluk en ontwikkeling. Plus ook gewoon heerlijk kunnen ontspannen door fantastische wandelingen in de omgeving, goede massages, lekker eten en je eigen wellness.

Ik denk dat iedereen zichzelf wat vaker die tijd en luxe mag gunnen. Daarnaast zijn de retraites van Thanks for the trip ook met een duurzaam oogpunt ontwikkelt, support het lokale ondernemers en is het voor zoveel waarde echt betaalbaar.

Dus loop je met een vraagstuk, ben je toe aan tijd voor jezelf of gun je jezelf gewoon een paar dagen echte ontspanning op een nieuwe plek? Dan kun je hier alle informatie vinden over Thanks for the Trip en alle retraites die ze aanbieden.

Wat voor retraite zou jij graag aan jezelf cadeau geven?