On tour met een vintage volkswagenbus

Huur een oldtimer

De route

Onze ervaring

Een bus huren

Een van mijn grote reisdromen kwam uit: op pad met een echt retro volkswagenbusje. Ja ooit koop ik zelf een bus en bouw ik hem om tot mobiel vakantiehuis en digital nomad kantoor. Maar tot die tijd kan ik gelukkig mijn hart ophalen bij deze toffe organisatie. Via www.devolkswagenbus.nl mocht ik op pad met een van hun heerlijke busjes. De lichtblauwe versie ‘Blue Ocean’ was het vervoer voor die dag, waar ik de omgeving mee kon gaan verkennen.

Huur een oldtimer

Voor een dagje een oldtimer of een Volkswagenbus huren, dat kan hier. De ‘Volkswagenbus’ valt onder de organisatie ‘Huur een oldtimer’, die naast de retro volkswagenbusjes ook andere oldtimers verhuren. Ze waren eerst vooral druk bezig met het verhuren voor evenementen en bruiloften. Alleen is het de afgelopen jaren ook mogelijk geworden om een bus of oldtimer te huren om zelf een of meerdere dagen mee op pad te gaan.

Je kunt kiezen wat voor soort auto je graag zou willen, voor ieder soort gezelschap is er weer een andere volkswagenbus geschikt. Wij hadden een volkswagen T2 busje geschikt voor tot wel 8 personen. Dus we hadden alle ruimte om, naast het touren, lekker achterin de bus te chillen met een koffietje. 

De route

Je startpunt is altijd Hoogblokland, waar alle busjes en oldtimers staan. Je kunt vanuit daar zelf bepalen waar je heen gaat rijden. Je kunt je gewoon laten leiden door het avontuur of je kiest een bepaalde route waar je de kaart van mee krijgt.

Per seizoen zijn er specifieke routes zoals: de bloesemtocht, winterwonderland of de pepernotenroute. Zo stippelt de organisatie een toffe route uit, met hotspots en bezienswaardigheden die passen bij het seizoen en weer. In de koude maanden krijg je ook een lekkere kruik, dekentjes en warme choco mee de bus in. In de zomer wijzen ze je de weg naar de leukste wandelroutes of de fijnste plekjes om van de zon te genieten. Voor ieder moment van het jaar de perfecte route dus.

Daarnaast zijn er ook algemene routes waarbij je langs een aantal leuke steden rijdt, juist de binnenweggetjes door de natuur meepikt of een route langs de molens aflegt.

Je hoeft natuurlijk niet letterlijk de kaart te volgen, pik eruit waar jij zin in hebt. Wij vonden het heel fijn om wat toffe hotspots uit te zoeken en daaromheen onze eigen route te doen. Ons lekker laten leiden door waar we op dat moment zin in hadden. We kozen een mooie wandelroute, een koffiestop, bijzondere fotospots en een lunch to go uit, verder deden we waar we zin in hadden.

Ons Avontuur

Toen wij (mijn vriend en ik) de bus huurde was het heel erg koud. We waren dus blij met een dekentje en kruik in de bus en de warme thee die we mee kregen. Wel had ik ontzettend veel zin om lekker te gaan touren met onze blauwe beauty. Martijn begon met rijden, al was dat van korte duur. Hij vond het toch wel even wennen, als je normaal een elektrisch racemonster gewend bent. Dat vond ik niet erg want nu was het mijn kans om lekker te gaan crossen in de bus.

En ja dat was echt even wennen, zo’n groot stuur en met al je kracht de pook gebruiken. Maar wat een ervaring, als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het zo relaxt. Je kunt niet hard met een busje maar dat is nou net de charme ervan. Geen haast, alle tijd om op je bestemming aan te komen en vooral onderweg te genieten. Hierdoor pak je juist de kleine kronkelpaadjes en de wegen tussen het groen. De oude radio met oldschool nummers aan en echt dat heerlijke vrije gevoel ervaren.

We volgenden niet echt een bepaalde route, maar gingen elke keer de weg in die ons het leukst leek. Af en toe keken we op de kaart of we in de buurt waren van een leuke bezienswaardigheid. Zo stopten we bij Slot Loevenstein, haalden een lekkere koffie to go, deden we een wandeling door een natuurgebied en aten pannenkoeken achterin de bus. Natuurlijk werd er ook gezocht naar de mooiste plekjes voor een foto. En ik kan je vertellen, hierdoor heb ik wel echt even weer mijn hellingproef en achteruit rij skills moeten bewijzen, het voelde bijna weer als rijles.

We hebben zo genoten van deze dag. Je komt echt helemaal tot rust omdat dit heerlijke oude busje het tempo bepaalt. Het enige wat je kunt doen is je eraan overgeven en heerlijk genieten. Ik had zo nog uren door kunnen rijden, maar het werd donker en dus tijd om onze knappe bus weer terug te brengen. Je hoort het dus wel, ik zou het zo nog een keer doen en kan het iedereen aanraden. Het was heerlijk zo met zijn tweeën (+ hond) maar ik kan me voorstellen dat het ook geweldig is met een vriendengroep. Met zijn allen in de bus, om de beurt achter het stuur of de taak van auto dj zijn. Ik zie het helemaal voor me en ga dit dus nog zeker een keer proberen. Misschien dan met mooi weer, zodat we ook voor onze bus een picknick kunnen doen. Je hoort het, helemaal enthousiast.

Praktische info

Wil je nu zelf ook ervaren hoe het is? Een bus kun je huren via de website van https://www.devolkswagenbus.nl/ of een mooie oldtimer via https://huureenoldtimer.nl/. Een hele dag met de bus op pad, inclusief 100 vrije kilometers, allrisk verzekering en een route heb je vanaf €159. Goed te doen dus als je het met de hele groep kunt splitten.

Je kunt de bus gebruiken tussen 9:00 en 17:00 uur. Het is ook mogelijk om de bus een halve dag of meerdere dagen te boeken, neem daarvoor even contact op met het bedrijf, zij kunnen je alle mogelijkheden vertellen.

Huisdieren zijn toegestaan, wij hadden onze gezellige ‘leen-hond’ mee. Overleg dit wel altijd even met de verhuurders, je betaalt hier dan extra schoonmaakkosten voor.

Op de website kun je vinden welke busjes ze allemaal verhuren. Zo kun je kiezen welke type bus het best past bij jouw gezelschap en de kleur kiezen is ook niet onbelangrijk. Want je wil hoe dan ook op de foto als je in zo’n knaller van een bus rijdt toch?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *