De 5 beste plekken om te eten in Marrakech

Zelfs zonder dit handige lijstje is het geen grote uitdaging om lekker te eten in Marrakech. Je ontkomt niet aan de heerlijke geuren van alle kruiden als je ronddwaalt door de kleine straatjes van deze oude stad. Er is overal lekker eten te vinden, het is goedkoop, het is een heerlijke mix van allerlei keukens en je waant je in een 1001-nacht sprookje als je net dat mooie binnentuintje hebt ontdekt of uitkijkt over het verlichte plein. Om je op weg te helpen hieronder een lijstje met de plekken waar je volgens mij echt heen moet als je in Marrakech bent. Van verse sapjes op het plein vroeg in de ochtend tot de mooiste zonsondergang op een dakterras. Ik beloof je, je gaat hoe dan ook genieten van al het lekkers in Marrakech, maar dit zijn echte pareltjes.

1.Place Djeema El fna

Dit plein is dé plek waar je geweest moet zijn als je in Marrakech bent. Alle kleine straatjes van de Medina komen hierop uit. Overdag staat het vol met stalletjes waar je souvenirs kan scoren maar ook voor 50 cent een heerlijk versgeperst sapje kan halen. In de avond waan je je hier letterlijk in een sprookje. Tussen de slangenbezweerders en straatartiesten door staat het bomvol met heerlijk streetfood. Echt traditioneel eten tussen de locals voor een klein prijsje gaat dan ook zeker lukken. Kies altijd een plek waar het lekker druk is, dit betekent dat het eten hier waarschijnlijk goed is en door de drukte vers wordt gemaakt. Ga je uit je comfortzone en proef je knoflookslakken, wordt het een pittige kom harira of kies je zelf je spiesen uit die ze ter plekke op de grill gooien. Je kan ook altijd vragen of ze van alles wat voor je klaar maken zodat je de verschillende smaken van Marokko meteen leert kennen. Bespreek van te voren even wat de prijs is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als de rekening op tafel komt.

2.Nomad

Op zoek naar een hippe plek maar toch het Marrokaanse gevoel beleven? Dit restaurant ligt in het midden van de Medina (het oude centrum) van Marrakech. Het heeft een geweldig dakterras met uitzicht over de stad. Geniet van een koel plekje in de schaduw bij de bar of pak nog wat laatste zonnestralen mee aan het eind van de dag. Op de kaart staan verschillende Marokkaanse gerechten maar met een westerse twist. Je betaalt wel wat meer hier dan je misschien gewend bent van de andere restaurant in het oude centrum. Maar als je dit plekje eindelijk hebt gevonden tussen alle kleine straatjes, is dat het zeker waard.
Vegatip: Neem de geroosterde bloemkool, dit is een van de lekkerste dingen die ik tijdens mijn Marrakech tripje gegeten heb.

3.Terrasse Des Epices

Aan hetzelfde plein als Nomad zit dit gezellige tentje. Weer een heerlijke dakterras met de welbekende zonnehoedjes, die ga je nog nodig hebben in de hete zomers. Het menu heeft veel lichte opties, precies wat je nodig hebt op het midden van een hete dag. Kies voor een frisse salade, een goed vullend broodje of toch een traditionele tajine. Ook hebben ze hier huisgemaakt gebak, past perfect bij een mierzoete Marokkaanse muntthee. 

4. Le Jardin

Je loopt er zo voorbij want je moet een heel klein deurtje door om hier aan te komen. Maar zodra je deze deur door stapt is alle drukte en chaos van de stad meteen verdwenen. Je komt binnen in een oase van rust, vol groen met genoeg plekjes om heerlijk bij te komen. De menukaart staat vol met verschillende gerechten, een mix van westers en Marokkaans. De perfecte plek om uitgebreid te lunchen of gewoon te genieten van alles wat deze rustige binnentuin te bieden heeft. Als je geluk hebt zie je nog wat kleine schildpadjes rond kruipen door deze groene tuin en ben je zo vergeten in wat voor drukke stad je eigenlijk bent. Echt een must om naar toe te gaan en waar je elke keer weer zal terugkeren als je in Marrakech bent.

5.Henna Art Cafe

Dit is de plek om naartoe te gaan als je graag wat meer opties wil om vegetarisch of zelfs vegan te eten in Marrakech. De avocadoboats, hummus en kaneel sinaasappel zijn aanraders. Ook hier zit er een gezellig dakterras bij waar je in de rust kan genieten van de stad. Het is wat kleiner en zit in een smal straatje maar is goed te herkennen aan de fel blauwe deur met henna versieringen. Het heet natuurlijk niet voor niets henna art cafe, want je kan er ook meteen ontzettend mooie henna versieringen laten zetten. Een aantal vrouwen zijn bezig de henna tattoos te zetten beneden in het cafe en ook hangen aan de muur voorbeelden van deze ware kunstwerkjes. De perfecte combi tussen genieten van het heerlijke eten en de mooie marokkaanse kunst.           

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel heerlijke plekken om naartoe te gaan als je in Marrakech bent. Check deze plekken vooral, maar laat jezelf ook meeslepen door de kleine straatjes van de Medina om nieuwe plekjes te ontdekken. Probeer sowieso een marokkaanse muntthee, scoor een vers sapje op het plein en verfris jezelf aan het eind van de middag op een dakterras met de frisse nevelsproeiers die er vaak zijn. Eet in de avond een heerlijk gekruide tajine, koop een traditioneel brood bij een klein marktkraampje en lik je vingers af bij lekker plakkerige koekjes door een oma gemaakt. Verdwaal in alle kleine straatjes en geniet van al het moois en lekkers dat Marrakech te bieden heeft. 

ReizenReizen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *